- JOURNEY ACTIVITEITEN
- FAMILIE-OPSTELLINGEN
- INTUTIEVE ONTWIKKELING
- MEDITATIE
- MANTRA'S
- EN NOG MEER

Journey activiteiten

"Het is bijzonder te zien hoe mensen, als ze dapper genoeg zijn om een Helende Reis te doen, werkelijk veel meer stralen en optimistischer zijn na een sessie van ongeveer twee à drie uur.
Wij zijn opgeleid om te begeleiden, onze taak is voornamelijk een coachende. Het is iedere keer weer zo’n bijzonder en uniek proces. Het is werkelijk een grote eer en hartverwarmend hieraan mee te mogen werken. Veel mensen kunnen jarenlang een bepaald probleem hebben, dat uit een vrij concrete situatie voort is gekomen. Door naar de herinneringen toe te gaan die zo`n pijn doen, kan er iets opgelost worden waar echt de lucht van klaart'."

Informatie bijeenkomst over De Helende Reis
Wat is... voor wie... hoe gaat zon reis?
In een ongedwongen sfeer zal er naast het geven van informatie en beantwoorden van vragen ook een oefening kunnen worden gedaan.

Locatie: Waalwijk
Datum: Maandagavond 21 oktober
Adres: Mendelssohnstraat 66, 5144 GH Waalwijk
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
Geen kosten
Begeleiding: Harry en Wineke Nijenhuis
Opgave vooraf
Voor info en/of opgave, mail

Datum: Maandagavond 18 november
Adres: Mendelssohnstraat 66, 5144 GH Waalwijk
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
Geen kosten
Begeleiding: Harry en Wineke Nijenhuis
Opgave vooraf
Voor info en/of opgave, mail


Naar boven

Familie-opstellingen


Familie- systeemopstellingen
Ieder van ons hoort bij een familie, een heel leven lang. Dat is onverbrekelijk en niet opzegbaar. Het opgroeien en leven binnen een familiesysteem heeft grote invloed op ons. Daarnaast ben je tijdens je leven ook onderdeel van andere systemen, zoals op school, je werk, in het huidige gezin.
Elk systeem kan gezond functioneren als aan de volgende basisprincipes wordt voldaan:
- er is een juiste ordening
- er is een balans tussen geven en nemen
- ieder heeft evenveel recht op een plek

Als n of meer van deze principes in de knel komen spreken we van verstrikkingen. Deze zijn ontstaan uit liefde, om het evenwicht te herstellen in het systeem. Ze hebben te maken met het willen oplossen van pijn. Soms ligt de oorsprong van overtuigingen en (psychische) problemen niet bij jezelf, maar bij gebeurtenissen in gezin of familie. Misschien al generaties geleden en steeds overgedragen. Onbewust draag je de last van een (ver) familielid mee. Familieopstellingen (ook wel Systemisch werk genoemd) is een methode om beter om te gaan met deze verstrikkingen. Ze brengt de onderlinge dynamieken in kaart. De verborgen belemmeringen binnen een systeem worden zichtbaar.

Een deelnemer stelt aan de hand van het eigen thema zijn of haar familie in de ruimte op. Overige deelnemers (kunnen) worden gevraagd als representant van familieleden.
Het proces dat hierna ontstaat zal een diepe ervaring brengen voor allen. De opstelling komt tot leven als een levend schilderij en de onderlinge verhoudingen en verstoringen worden zichtbaar en voelbaar. De begeleider en de representanten staan open voor dat wat zich wil ontvouwen (fenomenologie). In het eindbeeld van de opstelling is een ordening zichtbaar die op liefde is gebaseerd en die de deelnemer een opening biedt om helende stappen te zetten.

Voor wie?
Iedereen die aan persoonlijke thema`s wil werken of als representant mee wil doen. Je hoeft geen opstelling "neer" te laten zetten. Representeren biedt je een geweldige manier om kennis te maken en inzicht te krijgen met systemisch werk.

Informatie bijeenkomst over systeem- en familieopstellingen
Wat is... voor wie... hoe gaat een opstelling?
In een ongedwongen sfeer zal er naast het geven van informatie en beantwoorden van vragen ook een oefening kunnen worden gedaan.

Nieuwe data volgen

Familie- systeemopstellingen in Wijk aan Zee
Zondag 26 januari
Tijd: 11.00 tot 13.00 uur
Locatie: Fysiotherapie Wijk aan Zee
Adres: Dorpsduinen 6, 1949 EG te Wijk aan Zee
Kosten: 70 euro voor een opstelling
Als representant is jouw bijdrage 10 euro
Voor info en/of opgave, mail


Naar boven

Intutieve ontwikkeling

Een goed ontwikkelde intutie is een prima raadgever in het leven. Hoe goed luister jij naar je intutie en in hoeverre is deze gekleurd door je eigen aannames of invullingen die niet komen vanuit een staat van objectiviteit. Door het ontwikkelen en versterken van de intutie ontstaat er een krachtige manier om met jezelf en anderen om te gaan.

Workshop intutieve ontwikkeling
Ieder mens is intutief. We voelen anderen aan en voelen ook wat er bij onszelf speelt. Wat we doorgaans hebben "afgeleerd" is naar onze intutie te luisteren.
Op ontspannen wijze maak je (opnieuw) kontakt met je intutie. Het zal vooral een praktische bijeenkomst zijn, veel doen. Eerste waarnemingen van het aura/visualisatieoefeningen/innerlijk kind oefeningen en praktische vertaling van je eigen intutieve waarnemingen en uitwisseling.
Makkelijk zittende kleding en warme voeten (sloffen/sokken) is aan te bevelen.

Nieuwe data volgen

Ook op aanvraag verzorgen wij deze heerlijke workshop. Ben je samen met vriendinnen/vrienden/collega's/genteresseer d en hiernaar op zoek, neem dan nu de stap om een afspraak te regelen.
Begeleiding: Wineke Nijenhuis
Voor info en/of opgave, mail


Naar boven


Meditatie

Bijna alle mooie momenten in ons leven beleven we als onze aandacht volledig op het NU is gefocust. Dan lijkt de tijd even stil te staan. Dit is precies wat we doen tijdens het mediteren. Meditatie staat vooral bekend om de positieve effecten bij stress. Als je vaak mediteert, word je stressbestendiger en kun je makkelijker ontspannen. Deze ontspanning gaat vaak hand in hand met een gevoel van innerlijke rust, plezier en tevredenheid.

Thema gerelateerde bijeenkomst stressvermindering, meditatie en mindfulness
Vaak zijn we zo druk met van alles, dat we geen aandacht meer hebben voor wat er in het huidige moment gebeurt. We voelen ons gehaast en hebben niet voldoende aandacht voor de mensen en ervaringen in het huidige moment, om daar later weer spijtgevoelens over te hebben. We komen niet aan rusten toe omdat er continu gedachten door ons hoofd gaan.
Door middel van aandachts- en ontspanningsoefeningen, meditatie, muziek en verdieping wordt het thema belicht. Je leert op een bewuste manier te kijken naar en omgaan met gebeurtenissen en uitdagingen in het dagelijkse leven.

Thema: Vertrouwen
Datum: Donderdag 19 december
Tijd: 10.00- 12.30 uur
Adres: Locatie te Waalwijk
Kosten: 20 euro
Begeleiding: Harry en Wineke Nijenhuis
Opgave vooraf.
Voor info en/of opgave, mail


Naar boven


Mantra's

Mantra's zingen is een heerlijke bezigheid. Het brengt vreugde en nodigt uit tot spontaniteit. Het opent het hart. Van oudsher in alle tijden zijn er mantra's gezongen vanuit een diepe behoefte je te verbinden met je innerlijke bron. Niemand kan het mysterie van mantras volledig verklaren, maar iedereen kan het ervaren. Door met elkaar teksten te zingen, verbinden we ons met de kracht van mantra's en leren we spelenderwijs de intentie te doorgronden. Mantra's hebben een helende werking.

    


Naar boven


En nog meer...


Digitale Nieuwsbrief

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van alle aktiviteiten die worden aangeboden kun je dit via een mail laten weten. Je wordt dan opgenomen in het adressenbestand.

Mail naar info@centrumdagda.nl

Naar boven

Zie ook:

Cursus aanbod

Begeleiding

Harry en Wineke Nijenhuis

Prijs

Zie workshop of activiteit

Informatie en afspraken

T 0416 533693
E wineke@centrumdagda.nl
E harry@centrumdagda.nl
E info@centrumdagda.nl

Link ook eens naar

www.befreebehappy.nl
www.thejourney.com